100% natuurlijke babyverzorging

gezuiverd chloorvrij water

gecertificeerd

BABYFLOATEN

Babyfloaten is een vorm van hydrotherapie (oefentherapie in lekker warm water). Om een baby te kunnen laten floaten (drijven in lekker warm water) maken wij gebruik van een speciale drijfband met veilige dubbele sluiting en een speciale (CE-gekeurde) babyjacuzzi.

Wij maken gebruik van gezuiverd, chloorvrij water met een temperatuur van 35-37 Graden Celsius.

Alle handelingen tijdens de sessie gebeuren onder onze deskundige begeleiding en onder toezicht van de ouder. Pure life babyspa is opgericht met als doel de motorische en mentale ontwikkeling van baby’s te stimuleren, maar natuurlijk ook om een gezin een heerlijk moment samen te bezorgen.

WEETJES OPGESOMD

Wat doet het gewicht tijdens het floaten?

In het water heeft de zwaartekracht minder grip, waardoor bewegen makkelijker gaat:

 • Het water maakt licht
 • Het verwarmde water ontspant en vermindert pijn
 • Het water draagt

  Positieve (medische) effecten van hydrotherapie - babyfloaten

  Hieronder de positieve (medische) effecten van hydrotherapie – babyfloaten op een rijtje:

  • Versterking van de spierontwikkeling
  • Draagt bij aan de longcapaciteit
  • Draagt bij aan de mentale ontwikkeling
  • Helpt tegen krampjes
  • Helpt tegen constipatie (verstoppingen)
  • Verbetert de motoriek (balans en coördinatie)
  • Verbetert het slapen
  • Vermindering van stress van pasgeborenen (prematuren)
  • Werkt kalmerend
  • Verminderd eczeem

   Ook voor prematuur geboren baby’s

   Ook voor prematuur geboren baby’s is het floaten een heerlijke ontspannen manier van bewegen wat de ontwikkeling ten goede komt.

   Gezuiverd, verwarmd water

   Doordat we gezuiverd (met behulp van ozon) verwarmd water gebruiken en geen chemische middelen toevoegen aan ons bad, is het water zachter voor de huid dan kraanwater. Het water is vrij van chemicaliën en chloor. Door het unieke zuiverende ozon systeem wordt het water voor elke sessie gezuiverd.

   Het gezuiverde verwarmde water is ook erg geschikt voor baby’s met een zeer gevoelige huid en voor baby’s met eczeem.

   KORTOM

   Hydrotherapie- babyfloaten is een gezonde manier om te bewegen zonder de gewrichten veel te belasten. Elke baby werkt hierbij aan zijn of haar persoonlijke doelen zoals bijvoorbeeld het verbeteren van kracht, stabiliteit en mobiliteit. Door te trappelen in het verwarmd water zullen de kleine golven, die je baby creëert, helpen bij het verbeteren van de balans en coördinatie. Uiteindelijk ondersteunt dit het vermogen om te kruipen, lopen en te leren zwemmen.

   De zachte tegendruk van het water heeft ook een positief effect op de ontwikkeling van de spieren. Door de tegendruk worden zelfs de kleinste spiertjes versterkt. De spijsvertering van je baby wordt gestimuleerd en ook de ademhalingsspieren (en daardoor longcapaciteit) worden versterkt. Het uiteindelijke doel van de hydrotherapie – babyfloaten is de gezondheid van je baby zo optimaal mogelijk te beïnvloeden en te verlichten zodat je baby in het dagelijks leven (opnieuw) zo goed mogelijk kan functioneren.
   Gaandeweg zal je de voordelen van Hydrotherapie – babyfloaten gaan merken bij je baby.

   SFEER IMPRESSIES

   Bekijk hier enige impressies van onze Baby Spa.

   Maak een afspraak

   Maak een afspraak en kom langs in onze Baby Spa. Wanneer wij de telefoon niet beantwoorden zijn we met een sessie bezig. Spreek gerust iets in of stuur een berichtje. We zullen jou zo snel mogelijk antwoord geven